Ontdek Picardisch Wallonië!

Picardisch Wallonië is een uitgestrekte en gastvrije groene vlakte met 330.000 inwoners gelegen aan de poorten van Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk. Het bestaat uit 23 gemeenten, 2 natuurparken (het Pays des Collines en de Scheldevallei) en 3 erfgoed- en winkelsteden (Doornik, Aat en Moeskroen). Het biedt zijn inwoners en bezoekers uitgestrekte ruimtes om te ontspannen in de open lucht, kilometerslange wandelingen in een beschermde natuur en talrijke feestelijke en gezellige afspraken.

Wat een geschiedenis!

Liefhebbers van erfgoed zullen versteld staan. Doornik, stad van de 5 klokkentorens, met een rijke historische stadskern. De Mariakathedraal en het belfort zijn UNESCO werelderfgoed. Bezoek ook het Museum van Schone Kunsten en het Hortagebouw, met een indrukwekkende collectie aan impressionisme.

Maar ga ook naar Ath en bezoek er de Middeleeuwse Burbanttoren en het Reuzenhuis en de beroemde reuzenstoet Ducasse, die op zich ook UNESCO erfgoed is. In Lessen kan je naar het Hôpital Notre-Dame à la Rose, erkend als erfgoed van Wallonië, wandel in Beloeil in het park bij het kasteel of in Edingen in de uitzonderlijke parktuin.

Uren van ontdekkingen en wandelingen in het vooruitzicht!

Spring naar de inhoud