Cultuur en vrije tijd in Ath
6 elementen​

Het  vierde weekend van augustus is een weekend vol dans voor de inwoners van Ath en dat al meer dan vijf eeuwen op rij. De reuzendragers leveren daarbij een huzarenwerk, door rond te dansen met op hun schouders een houten reus van verschillende meters hoog, die meer dan 100 kg weegt.

Sinds het Cultuurhuis Ath in 1979 werd opgericht, kan je in Ath genieten van een heel breed gamma aan culturele activiteiten voor alle doelgroepen (scholen, jongeren, stadsbewoners, verenigingen, …)

De zaal van het Paleis, het Burbantkasteel of de bioscoop ‘L’Ecran’ hebben een puik aanbod aan voorstellingen voor wie op zoek is naar plezier, ontspanning, kritisch denken of reflectie.

Van woensdag tot zondag kan je bij bioscoop L’Ecran naar de film. Je kan er terecht voor een mooi gamma aan recente films. animatiefilms, komedie, drama, avonturenfilms enz… De bioscoop werd in 2010 overgenomen door de stad Ath. Het is een gezellige cinema met een persoonlijk onthaal. 

‘La Rampe’ is het lokaal van de Action Jeunesse Info. Het ligt achter het station. Jongeren kunnen er terecht voor verschillende spelen en sportief materiaal zoals rolschaatsen, skateboards, ballen, een ping-pongtafel en een kickertafel. De grote skateramp valt in de smaak bij de skaters. Er is ook een kleine basketbalterrein.

De site is gratis toegankelijk en wordt druk bezocht door jongeren. Er zijn altijd enkele straathoekwerkers aanwezig, die ook activiteiten aanbieden aan de jongeren, afgestemd op hun vraag. Dat kan gaan van een spel tot een luisterend oor of hulp op sociaal vlak of met betrekking tot school.  

De plezierhaven Ath – Val de Dendre ligt vlakbij het historisch centrum en de handelszaken, op het kanaal Ath-Blaton. Yachts kunnen aameren aan de pontons en krijgen – op aanvraag – toegang tot elektriciteit en water. Die toegang en ook je overnachtingen, reserveer je best via de Dienst voor Toerisme van Ath. De plezierhaven ligt aan de fietsroute van Ravel 4 en midden in het knooppuntennetwerk van de Dendervallei, dus je kunt makkelijk met de fiets de hele regio verkennen.

Totemus Ath' (1)
Totemus

Vertrek op schattenjacht met Totemus en ontdek Ath zoals nooit tevoren!

Langs een parcours van 3,7 km, kom je via raadsels en spelletjes meer te weten over de reuzen en over het erfgoed van de stad. Een ludieke manier om soms ook de minder bekende straten en steegjes te ontdekken.  Plezier verzekerd, alleen, in familie of met vrienden…

Spring naar de inhoud