Burbanttoren

De Burbanttoren is een geklasseerd Erfgoedmonument van Wallonië in Engels-Normandische. De toren is 20 m hoog en 14 m breed en de muren zijn 4 meter dik. Het is dan ook een militair fort van het hoogste kaliber.

De toren speelde vooral een strategische rol. Boudewijn IV, graaf van Henegouwen, begon in 1166 met de bouw om de noordgrens van zijn graafschap te verdedigen, dat fel begeerd werd door de graven van de gronden in de buurt.

De toren is het middelpunt van het kasteel. Daarrond liggen rond de hoge koer verschillende nutsgebouwen (vertrekken, ateliers, …), de lage koer, binnen de bescherming van de machtige muren en de gracht, vervolledigt het geheel.

De toren heeft de tand des tijds doorstaan en is een schitterende didactische plek geworden. De site is uniek, er hangt sfeer, de stenen leven en geven hun verhaal door aan mensen van alle leeftijden!

Van bovenaan de donjon heb je een mooi zicht op de stad zoals ze nu is. De belangrijkste gebouwen laten zien hoe het stadsplan zich ontwikkelde, de contouren van de stad nemen de vorm aan van de oude Vauban fortificaties.

Praktische info

Te bezoeken heel het jaar door op afspraak. Bezoektijd : 1 u 30. 

Meer infos :

Per mail : office.de.tourisme@ath.be

Per telefoon : 068 68 13 00

    
Spring naar de inhoud