Ath staat gekend voor zijn ‘Ducasse’ in de maand augustus. Dat is ook de gelegenheid voor de inwoners van Ath om de typische mastellentaart voor te schotelen aan bezoekers. Ook al wordt de taart het hele jaar door verkocht door bakkers in het centrum van de stad, een ‘ducasse’ zonder deze speciale en bijzonder lekkere soort vlaai kan je je als inwoner van Ath niet inbeelden.
Nog een zoetigheidje waar groot en klein van snoept: de macaron van Sint-Jozef. Sinds enkele tientallen jaren is maart de ‘macaronmaand’, want dan wordt dit koekje op artisanaale wijze gebakken in de snoepwinkel van ‘la maison Pilate’.
Doorblader de rubrieken hieronder en ontdek nog meer specialiteiten!
Ath staat gekend voor zijn ‘Ducasse’ in de maand augustus. Dat is ook de gelegenheid voor de inwoners van Ath om de typische mastellentaart voor te schotelen aan bezoekers. Ook al wordt de taart het hele jaar door verkocht door bakkers in het centrum van de stad, een ‘ducasse’ zonder deze speciale en bijzonder lekkere soort vlaai kan je je als inwoner van Ath niet inbeelden.
Nog een zoetigheidje waar groot en klein van snoept: de macaron van Sint-Jozef. Sinds enkele tientallen jaren is maart de ‘macaronmaand’, want dan wordt dit koekje op artisanaale wijze gebakken in de snoepwinkel van ‘la maison Pilate’.
Doorblader de rubrieken hieronder en ontdek nog meer specialiteiten!