Heropening van het Maison des Géants

Maison des Géants - salle Goliath

Ga in een paar woorden: 2024 naar een intuïtieve en moderne versie van het museum!

Het concept: van elke reus van de processie van de Ducasse d’Ath worden de knowhow, de artistieke collecties van Athon en de lokale geschiedenis aan alle leeftijdsgroepen onthuld, zonder beperking van de toegankelijkheid. In totaal zijn zeven bustes van reuzen te zien. Ze zijn thuis en nodigen de nieuwsgierigen uit om ze te bezoeken.

Deze nieuwe museografie maakt het mogelijk om een brede selectie van erfgoedstukken te presenteren: sommige zijn geclassificeerd als « schatten van de Federatie Wallonië Brussel » (Plaatsen in het graf van Mainvault rond 1400/ Het portret van Philippe le Bon rond 1500).

Het geheel bevindt zich op twee niveaus (de begane grond en de eerste verdieping) van elk ongeveer 260 m2. Het belichtingsgebied is verdubbeld in vergelijking met de oude configuratie.

Een geleidelijke heropening

Het Maison des Géants opent zijn deuren vanaf dinsdag 2 april 2024, alleen voor groepen (min. 10 pers. Max. 20 pers. – Op reservering essentieel).
Rondleidingen voor individuen worden ook gepland elke eerste zondag van de maand (15.30 uur) van april tot augustus > registratie vereist via de website https://maisondesgeants.be/nl/welkom/

Gratis tijdens de Ducasse-periode

Het museum is gratis toegankelijk op de dagen voor de Ducasse d’Ath (te bepalen) tot 8 september 2024.

Maison des Géants - Salle Samson

 © Serge Brison

Maison des Géants - Salle victoire

 © Serge Brison

Spring naar de inhoud