Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Burbantfeest

april 27 @ 1:30 pm - 11:00 pm

PROGRAMMA VAN DE DAG

Gratis animaties

Om 13 uur begint een middeleeuwse markt met een twintigtal marktkramers in de Gouvernementstraat (oude ambachten: smid/klompenmaker), vervaardiging van juwelen van vroeger (met edelstenen), middeleeuwse kledij, kinderspelen … Er is ook magie, houtbewerking … Les Ménétriers zorgen met hun oude instrumenten voor een sfeervolle muzikale omkadering.In totaal zullen vijf gezelschappen hun kamp opslaan op de binnenplaats van het kasteel Burbant en in de toren om de gebruiken en tradities van het leven tussen de 12de en 15de eeuw te demonstreren:Kamp aan de voet van de Burbanttoren:
  • Les Compagnons de Saint-Michel: middeleeuwse tafel, voorstelling van wapens en harnassen.
  • Les genz de Rubempré: demonstraties van ridders, wachtrondes en rondwandelingen.
  • Les Francs Archers de Braine-le-Château: Initiatie boogschieten.
In de Burbanttoren:
  • La Mesnie du Roy: middeleeuwse kamer op een van de verdiepingen (hemelbed, tafel, kisten …).
  • La Milice Flamande: folterkamer (foltertafel en schandpaal) op de gelijkvloerse verdieping.

Nieuw in 2024: initiatie boogschieten (voor de allergrootsten) en kruisboogschieten (voor de allerkleinsten).Vergeet niet om op tijd en stond een deugddoende pauze te nemen en te genieten van een hapje en een drankje!
De Burbanttoren zal gratis toegankelijk zijn tot de reuzenBoudewijn IV (graaf van Henegouwen) en Adelheid hun vrolijke intrede doen in hun geliefde stad Aat.
  • Om 17.30 uur begeleiden trommels, trompetten en andere instrumenten van de fanfare Saint-Martin d’Ath het reuzenpaar, geëscorteerd door hun gewapende wacht en door vendelzwaaiers (gezelschap Flamme&Co). Er zal ook gedanst worden op de binnenplaats van het kasteel!
De dag eindigt rond 20.30 uur met een fakkeltocht met alle middeleeuwse gezelschappen, jongleurs, vuurspuwers, de reuzen en de fanfare.

Details

Datum:
april 27
Tijd:
1:30 pm - 11:00 pm
Evenement categorie:

Locatie

La Tour Burbant
Rue du Gouvernement
Ath, Hainaut 7800 Belgique
Phone
068681300

Organisator

Office du Tourisme
Spring naar de inhoud